Щорічник СІПРІ 2019: Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека

27 квітня 2020

Разумков Центр пропонує Вашій увазі чергове видання Щорічника СІПРІ 2019: Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека. Це — вже 50-те видання Щорічника СІПРІ, що публікується Стокгольмським міжнародним інститутом дослідження миру (СІПРІ) з 1969р., і його 20-те україномовне видання.

PDF

Фактаж і незаангажована аналітика — це те, що робить публікації СІПРІ незамінним джерелом інформації, особливо в умовах гібридної війни, епоху дезінформації і фейкових новин. Як зазначається у передмові до Щорічника 2019, «подолання викликів для безпеки людини та міжнародної стабільності вимагає грунтовного, заснованого на фактах підходу до вироблення політики».

У Щорічнику СІПРІ 2019 міститься досить багато аналітичної інформації стосовно різних аспектів збройних конфліктів і мирних процесів у різних регіонах світу, в т.ч. конфлікту на території України. Оцінки та висновки можуть не повністю поділятися українськими читачами, але від цього вони є не менш вагомими, оскільки ілюструють певні відмінності сприйняття т.зв. «української кризи» зарубіжними аналітиками.

Події та тенденції у сфері міжнародної безпеки, що описуються у Щорічнику, сталися задовго до спалаху пандемії COVID 19 — загрози, що посіла сьогодні провідне місце порядку денного світової політики та знизила рівень уваги до інших проблем безпеки. Водночас, вже очевидним є те, що на тлі сучасної світової кризи та вражаючих змін усіх сфер нашого життя, незмінною залишається актуальність безпекових загроз, що стоять перед людством протягом останніх років і десятиліть.

Українські видання Щорічників СІПРІ надходять до урядових і парламентських структур, центральних органів влади, вузів, публічних бібліотек обсягом близько 500 примірників щорічно.

Щорічник СІПРІ видається за фінансової підтримки Уряду Швейцарії.

Електронну версію Щорічника СІПРІ можна знайти на сайті Центру Разумкова.