Участь у дискусії Energy Club "Що дасть споживачам вимірювання газу у кіловат-годинах замість кубометрів?"

24 листопада 2021

Директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова В.Омельченко 23 листопада 2021р. взяв участь у  дискусія професіоналів в галузі енергетик (Energy Freedom), що була організована Energy Club. Тема дискусії – Що дасть споживачам вимірювання газу у кіловат-годинах замість кубометрів?

У заході також взяли участь провідні галузеві експерти, зокрема: професор Г.Рябцев (НТЦ «Псіхея»), Є.Нацвін-Степанов (перший заступник голови правління Асоціації постачальників енергоресурсів), М.Білявський (директор з інтегрованих комунікацій НАК«Нафтогаз України»), М.Карпаш ( проректор ІФНТУНГ).

Дискусія головним чином торкнулася обговорення проєкту Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії”.  

У своєму виступі В.Омельченко, підкреслив, що перехід з метричних одиниць виміру природного газу до енергетичних одиниць – це черговий важливий крок реформування газового ринку у напрямі його інтеграції з єдиним енергетичним ринком ЄС. Також В. Омельченко зробив наголос на необхідності посилення інформаційної компанії серед населення й підприємців щодо базових положень даного закону та звернув увагу на фінансові витрати, що пов’язані із заміною коректорів й обчислювачів на яких не має можливості заміни програмного забезпечення для переходу на нові стандартні умови.