Разумков Центр став першим у Центральній та Східній Європі та потрапив до TOP-40 аналітичних центрів світу

29 січня 2021

Український центр економічних та політичних досліджень ім.О.Разумкова (Разумков Центр) покращив свої позиції в щорічному рейтингу найкращих аналітичних центрів світу за 2020 рік. Він єдиний з українських центрів, який вдруге поспіль став першим у Центральній та Східній Європі та потрапив до ТОП-40.

Рейтинг аналітичних центрів «2020 Global Go To Think Tank Index Report» був презентований 28 січня у США, в Пенсільванському Університеті.

Серед аналітичних центрів Центральної і Східної Європи вже вдруге поспіль Разумков Центр посів 1-е місце.

У світовому рейтингу за 2020 рік Разумков Центр покращив свої позиції та увійшов до ТОP-40 аналітичних центрів, посівши 40-у сходинку (минулого року — 44-е місце).

У рейтингу, де не враховано аналітичні центри США, український Разумков Центр залишився на високому 32-му місці, як і минулого року.

«Ми задоволені досягнутими результатами. Другий рік поспіль посісти перше місто в Центральній та Східній Європі, а, також, стабільна присутність в клубі світових Think Tank це результат щоденної, клопіткої, професійної праці протягом 26 років. Професійність, послідовність та наполегливість у досягненні мети, це умови до успіху навіть у кризові часи», — наголосив президент Разумков Центру Юрій Якименко.

Також Центр утримав свої позиції в галузях «міжнародна економічна політика» (43-є місце), «оборона та національна безпека» (60-е місце), «зовнішня політика та міжнародні відносини» (142-е місце). При цьому Разумков Центр піднявся на дві сходинки в номінації «внутрішня економічна політика» (115-те місце).

«Global Go To Think Tank Index Report» — це щорічний рейтинг найкращих аналітичних центрів світу, який готується в рамках Програми аналітичних центрів та громадянського суспільства Інституту Лаудера Університету Пенсильванії. Для складання рейтингу було опитано близько 4000 експертів по всьому світу.