Презентація Щорічника СІПРІ 2015: Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека

Медіа

2 лютого 2017р. відбулася публічна презентація Щорічника СІПРІ 2015: Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека.

Щорічник готується Стокгольмським міжнародним інститутом дослідження миру (СІПРІ) з 1969р. і сьогодні визнається одним із найбільш авторитетних джерел інформації у сфері міжнародної безпеки, перекладається з англійської на китайську, арабську, російську, японську та українську мови.

Українське видання Щорічника СІПРІ здійснюється з 2000р. Центром Разумкова за фінансової підтримки Уряду Швейцарії та надається безкоштовно центральним органам влади, провідним вузам, публічним бібліотекам.

Щорічник СІПРІ є унікальною інформаційно-аналітичною базою для прийняття виважених політичних рішень (розробки національної і міжнародної політики безпеки, зовнішньої політики, зміцнення режимів контролю над озброєннями та експортного контролю), наукових досліджень, формування громадської думки з питань міжнародної і національної безпеки.

Практика видання Щорічників СІПРІ українською мовою з 2000р. дозволила:

  • значною мірою компенсує нестачу в Україні узагальненої інформації про сучасні процеси у сфері міжнародної безпеки, насамперед, для тих, хто не володіє англійською на достатньому робочому рівні;
  • сприяє впровадженню міжнародної термінології, оцінок і норм, до наукового та освітнього обігу, політичного дискурсу, фахових і публічних дискусій, державних документів в Україні;
  • надає вихідні матеріали для формування практичної політики держави;
  • здійснює вагомий внесок у забезпечення прозорості в донедавна практично закриті для громадськості сфери.

Щорічник СІПРІ видається за фінансової підтримки Міністерства оборони, цивільного захисту та спорту Швейцарії.

PDF