Круглий стіл "Україна напередодні виборів: суспільні запити, ключові виклики, можливі перспективи"

Медіа

18 грудня 2018 року Центр Разумкова спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні провів Круглий стіл "Україна напередодні виборів: суспільні запити, ключові виклики, можливі перспективи".

У дискусії взяли участь народні депутати, науковці, державні та незалежні дослідники і експерти, а також представники зарубіжних посольств та міжнародних організацій.

Центру Разумкова презентував аналітичні матеріали, які характеризують бачення громадянами поточної ситуації, сприйняття ними здійснених та запланованих реформ, провідних політичних сил та окремих політичних лідерів, політичні уподобання громадян та позиції кандидатів. Також наведено попередні прогнози можливих сценаріїв і підсумків президентських та парламентських виборів 2019р.

Учасники круглого столу порушили питання, що стосуються основних особливостей та умов, які характеризуватимуть виборчі процеси 2019р., визначили ключові виклики та загрози. Фахівці обговорили наскільки адекватно потенційні кандидати у Президенти та політичні сили відображують суспільні запити стосовно змісту політики у різних сферах. Однією з ключових тем круглого столу стало обговорення перспектив для певної спадковості і тяглості у політиці реформ за різних варіантів результатів виборів.

Електронна версія видання "Національна безпека і оборона", у якій презентовано матеріали дослідження Центру Разумкова.

Презентації виступаючих:

Юрій Якименко

Олексій Розумний