Круглий стіл "Політико-ідеологічні орієнтації громадян України в умовах російської агресії"

02 лютого 2023

Медіа

2 лютого 2023р. Центр Разумкова провів в онлайн-режимі Круглий стіл на тему: «Політико-ідеологічні орієнтації громадян України в умовах російської агресії».

Захід проводився спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні. У рамках заходу булпрезентований черговий випуск журналу Центру Разумкова «Національна безпека і оборона», присвячений проблемам змін у політико-ідеологічних громадян України, що відбулися від початку широкомасштабної російської агресії проти України, та можливому впливу цих змін на перебіг політичних процесів після досягнення перемоги і відновлення політичної конкуренції.

У дискусії взяли участь представники органів влади, політики, науковці, українські та іноземні експерти, представники організацій громадянського суспільства.

Відбулося обговорення наступних питань:

  • Як широкомасштабна агресія росії вплинула на політичні цінності та ідейно-політичні орієнтації громадян України?
  • Що зміниться у змісті політики у різних сферах після здобуття перемоги над ворогом? Якими будуть майбутні лінії поділу між політичними силами різних спрямувань?
  • Як зміниться представництво різних верств українського суспільства у політиці після війни, як це відіб`ється на структурі політичної конкуренції (розстановці політичних сил) та характері політичних процесів?

Круглий стіл проводився на базі Zoom-платформи Центру Разумкова.