Фахова дискусія "Консолідація українського суспільства: шляхи, виклики, перспективи"

Медіа

16 грудня 2016р. Центр Разумкова спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні та Програмою європейського партнерства "МАТРА" МЗС Нідерландів провели Фахову дискусію "Консолідація українського суспільства: шляхи, виклики, перспективи".

В дискусії були залучені представники законодавчої та виконавчої влади, науковці, державні та незалежні дослідники та експерти, а також представники зарубіжних посольств та міжнародних організацій.

Презентовані результати соціологічного опитування Центру Разумкова та фокус-групових досліджень, які характеризують сприйняття громадянами окремих аспектів ідентичності, бачення підстав консолідації та ліній розмежування українського суспільства, оцінки можливих підходів до політики держави у соціокультурній сфері.

Обговорювалися наступні питання:

  • Які виклики для національної єдності українського суспільства є найбільш актуальними на сучасному етапі?
  • Навколо чого, на Ваш погляд, може і має відбуватися консолідація українського суспільства?
  • Які сфери мають бути пріоритетними для реалізації державної політики консолідації українського суспільства, якими мають бути основні принципи цієї політики та першочергові заходи? 

Консолідація українського суспільства: шляхи, виклики, перспективи (інформаційно-аналітичні матеріали до фахової дискусії 16 грудня 2016р.)