Експертне обговорення "Атака на українські ТЕЦ: як убезпечити енергосистему країни напередодні зими?"

29 вересня 2022

27 вересня 2022р. в Українському кризовому медіа-центрі відбулось експертне обговорення «Атака на українські ТЕЦ: як убезпечити енергосистему країни напередодні зими?».

В експортному обговоренні взяв участь директор Енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова В.Омельченко. Він у своєму виступів окреслив основні ризики проходження опалювального сезону в Україні 2022–2023рр. та надав аналіз енергетичного балансу з врахуванням військової агресії в Україні.

Також В.Омельченко запропонував рекомендації для приватних домогосподарств, регіональних та центральних виконавчих органів влади щодо мінімізації наслідків у разі реалізації песимістичного сценарію для функціонування Об’єднаної енергетичної системи України та системи теплозабезпечення.

В експертній дискусії також взяли участь експерт у сфері енергоринку, директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Г.Рябцев та міжнародний експерт із правової охорони довкілля, член правління та старший аналітик Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» А.Андрусевич.

Після експертного обговорення учасники дискусії відповіли на чисельні питання представників засобів масової інформації.