Зустріч з представниками Міжнародної благодійної організації "Екологія-право-людина"

03 червня 2024

31 травня 2024 року в Центрі Разумкова відбулася зустріч з представниками Міжнародної благодійної організації «Environment People Law» (EPL) («Екологія-Право-Людина» ЕПЛ). В зустрічі взяли участь  виконавчий директор ЕПЛ Олена Кравченко, старший аналітик-еколог ЕПЛ Катерина Полянська, міжнародний партнер ЕПЛ д-р Барбара Дж. Гайнцен (США), Президент Центру Разумкова Юрій Якименко, директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко та науковий консультант з правових питань Центру Разумкова Петро Стецюк.  

Вітаючи гостей, Президент Центру Разумкова Ю. Якименко розповів про діяльність Центру, особливості організації та провадження ним досліджень в умовах воєнного стану, а також високо оцінив  багатолітню правозахисну та природоохоронну діяльність Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина».  Він, зокрема, зазначив, що девіз/місія   ЕПЛ «Верховенство права для захисту довкілля», є як ніколи актуальними сьогодні і добре зрозумілими  співробітникам Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова. Адже,  всі вони поділяють цінності демократії та верховенства права,  захисту прав і свобод людини, відповідальності держави перед суспільством, активної участі громадян у визначенні основних засад і пріоритетів державної політики.

В свою чергу, виконавчий директор ЕПЛ Олена Кравченко розповіла про поточну  діяльність Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина», зокрема, і про плани участі ЕПЛ в повоєнних процесах відновлення екологічної безпеки та підтримання екологічної рівноваги  на території України, подолання наслідків російської агресії, в т.ч. і в районі Каховського водосховища. Цій проблемі також був присвячений виступ міжнародного партнера  ЕПЛ д-р Барбари Дж. Гайнцен, відомого спеціаліста з проектування та реалізації сценаріїв виходу з різних кризових ситуацій ( в т.ч. і екологічних). Вона поділилася досвідом  такої роботи країнах Африки, Азії, Східної Європи та Латинської Америки.

На закінчення зустрічі Президент Центру Разумкова Ю.Якименко від імені колективу Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова побажав представниками та партнерам Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» успіхів в їх діяльності та висловив щирі сподівання на плідну майбутню співпрацю Центру Разумкова і ЕПЛ.