Заява Громадської ради при МЗС України

03 липня 2024

Громадська рада при МЗС України ухвалила підготовлену представником Центру Разумкова заяву «Про переговори щодо вступу України до ЄС». Документ розміщено на сайті МЗС:

https://mfa.gov.ua/pro-ministerstvo/gromadskosti/gromadska-rada-pri-mzs-ukrayini/dokumenti/zayavi

У заяві наголошується, що відкриття переговорів про вступ до ЄС має стратегічне значення і вагу для нашої держави, надасть новий імпульс подальшим проєвропейським перетворенням в Україні. Переговорний режим передбачає новий прагматичний формат здійснення подальших реформ, потреба в яких є актуальною у воєнні часи. Зокрема, ідеться про забезпечення демократичних свобод, адаптацію українського законодавства до норм і регламентів ЄС, вдосконалення роботи системи антикорупційних органів, активне продовження судової реформи тощо.

Громадська рада зазначає, що успішність нового етапу української євроінтеграції буде залежати від консолідованої політичної, воєнно-економічної підтримки і допомоги Україні з боку ЄС і держав-членів у спільному протистоянні країні-агресору.

Члени Громадської ради при МЗС наголошують, що надалі зосереджуватимуть зусилля на підтримці євроінтеграційного руху України і закликають громадські організації й експертну спільноту України активізувати підтримку і сприяння приєднанню нашої країни до європейського співтовариства.