Заява Громадської ради при МЗС України

11 червня 2024

10 червня 2024 р. Громадська рада при МЗС України ухвалила підготовлену представником Центру Разумкова заяву про Глобальний саміт миру, що відбуватиметься в Швейцарії 15–16 червня. Документ розміщено на сайті МЗС —

https://mfa.gov.ua/pro-ministerstvo/gromadskosti/gromadska-rada-pri-mzs-ukrayini/dokumenti/zayavi

У заяві наголошується, що проведення саміту стимулюватиме подальшу консолідацію країн з різних регіонів світу, формуватиме широку коаліцію держав з метою реалізації спільної переговорної платформи для припинення агресивної війни росії проти України і встановлення сталого та справедливого миру.

Громадська рада зазначає, що Саміт миру відкриває новий етап тривалого політико-дипломатичного процесу примушення до миру держави-агресора. Але ефективність реалізації мирних ініціатив залежить від консолідації і рішучості альянсу держав-союзниць, зміцнення політичної, воєнної, фінансово-економічної допомоги Україні у протистоянні російській збройній агресії.

Члени Громадської ради при МЗС наголошують, що надалі спрямовуватимуть свої зусилля на просування української Формули миру і закликають громадські ради при центральних органах влади України, громадські організації та експертні кола України активізувати роботу в цьому напрямі.