Євроінтеграція України: проблеми комунікації

13 липня 2022

12 липня 2022р. співдиректор програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки Центру Разумкова М.Пашков взяв участь у засіданні робочої групи експертів міжнародного проекту «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» Фаза ІІ. (Association 4U). Обговорювалися проблеми розробки комунікаційної стратегії євроінтеграції в контексті набуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС.

У ході дискусії окреслювалися короткострокові і довгострокові цілі та завдання процесу інформаційного супроводження євроінтеграції України з огляду на специфіку і особливості внутрішньої аудиторії в умовах війни. Зокрема наголошувалося на протистоянні негативним стереотипам і наративам, що існують в українському соціумі і підживлюються російською пропагандою.

Учасники засідання присвятили значну увагу інформаційному супроводженню нинішнього етапу євроінтеграції, головною ціллю якого є реалізація рекомендацій Єврокомісії.

Окрема частина дискусії була присвячена проблемам комунікації з країнами ЄС, зокрема донесення до європейської спільноти інформації про особливості і проблеми просування України на шляху до ЄС, з урахуванням специфіки аудиторій в різних країнах Євросоюзу.