Євроінтеграція України: досвід Західних Балкан

12 липня 2022

11 липня 2022р. експерти Центру Разумкова М.Пашков і П.Стецюк взяли участь в онлайн-конференції «Досвід парламенту Боснії і Герцеговини. Програми та фонди ЄС в процесі інтеграції до ЄС», яка була організована Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID).

О.Філіпович — керівник департаменту з питань європейських справ, координації та підтримки програм ЄС Парламенту Боснії і Герцеговини розповів про досвід своєї країни в рамках підготовки до вступу до Євросоюзу. Зокрема йшлося про особливості інституційної співпраці з парламентами держав-членів ЄС, модернізації парламентських служб до вимог процесу інтеграції до ЄС, забезпечення політичної підтримки з боку європейських інституцій тощо.

У обговоренні взяли участь понад 80 представників Верховної Ради України, науковців, громадських діячів, експертів громадських організацій. Ця конференція, ініційована програмою USAID «РАДА: наступне покоління», відкриває серію зустрічей з представниками парламентів країн-кандидатів на вступ до ЄС. Ця ініціатива з обміну парламентським досвідом євроінтеграції є продуктивною з огляду на найближчі завдання і перспективи України на євроінтеграційному шляху.