Участь в енергетичному заході Ukrainian Gas Forum

06 серпня 2024

Директор енергетичних та інфраструктурних програм Разумков Центру В.Омельченко взяв участь в газовому форумі, що складався із двох панельних дискусій.

Панельна дискусія 1. Зміни в розвиткові українського газового ринку в умовах війни. Міжнародна допомога в підготовці газової інфраструктури до ОЗП 2024–2025 рр. Можливості у забезпеченні енергетичної безпеки України в умовах нульового транзиту та зменшенні внутрішнього споживання.

Панельна дискусія 2. Внутрішній ринок газу, розвиток в умовах війни. Транзит, зберігання, продаж природного газу. Gas Release Program. Імплементація Регламенту REMIT. Інтерконнектори.

Підчас дискусій, В.Омельченко з метою розвитку конкуренції та залучення значних інвестицій у газовидобуток запропонував зробити український ринок газу більш прозорим й відкритим за рахунок впровадження експортно-імпортних операцій та імплементації законодавства ЄС.

Організатор заходу — Energy Club.

Учасники — представники НКРЕКП, Міненерго, профільних асоціацій, газовидобувного бізнесу, народні депутати, галузеві експерти. Усього 80 осіб.


Джерело:

https://iclub.energy/ugo_2024