Участь у роботі Економічного форуму в Криниці

10 вересня 2018

Експерти Центру Разумкова взяли участь у роботі 28-го Економічного форуму в місті Криниця, що на півдні Польщі.

Під час форуму пройшло понад 180 дискусійних панелей, у двох з яких директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко був у ролі спікера. Головними темами його виступів були: “Україна та ЄС: спільні цінності в енергетичній галузі” та “Безпека енергетичної інфраструктури України та її інтеграція у європейський ринок”.

“Висловлюємо вдячність оргкомітету за можливість донести свою експертну позицію з актуальних питань. Для нас є дуже цінним перебувати у постійному діалозі з європейськими колегами”, — підкреслив Володимир Омельченко в частині запитань

Також директор енергетичних програм Центру Разумкова акцентував увагу на важливості загальної синхронізації енергосистеми України з європейською мережею, що створить стимули для повноцінного запуску ринків електричної енергії та природного газу.

Окрему увагу Володимир Омельченко приділив питанням ціноутворення енергоресурсів, — "Революційним кроком в реформах стало рішення Уряду України про перехід на новий формат ціноутворення на природний газ та вугілля на імпортний паритет".

Присутня на форумі від Центру Разумкова, експерт економічних програм Катерина Маркевич брала участь в експертних обговореннях та з особливою цікавістю виділила дискусію, яка була присвячена темі “Між економікою і політикою. Європа у пошуку рецептів соціально-економічного розвитку”.

У рамках форуму також відбулась презентація фотовиставки “Україна. Подолання”, яка ілюструє подолання Україною найжорсткіших викликів сьогодення — окупації частини її території, збройної та інформаційної агресії проти неї, а також відродження господарського потенціалу країни.

Нагадаємо, цьогорічний форум у Криниці проходив під гаслом “Європа cпільних цінностей чи Європа спільних інтересів?”. У ньому брали участь понад 4 тис. гостей — президентів, глав урядів, міністрів, парламентаріїв, експертів, бізнесменів, діячів культури та представників ЗМІ з понад 60-ти країн Європи, Азії та США.

Серед головних тем 28-й Економічного форуму, крім політики, економіки та міжнародної співпраці — питання охорони здоров’я, інновацій, безпеки, культури та засобів масової інформації.

Довідково:

Економічний форум в Криниці — міжнародна зустріч представників економічної та політичної еліти Центрально-Східної Європи, яка щороку, починаючи з 1992, відбувається в місті Криниця-Здруй в першій половині вересня. Ініціатор конференції — Зигмунт Бердиховський, а організатор — Фонд Інститут Східних Досліджень.