Участь у публічній дискусії "Демократична стійкість парламенту в умовах війни: довіра та роль громадянського суспільства"

26 листопада 2023

Медіа

24 листопада 2023 року науковий консультант з правових питань Центру Разумкова П.Стецюк взяв участь у публічній дискусії «Демократична стійкість парламенту в умовах війни: довіра та роль громадянського суспільства». Захід було організовано Програмою USAID «РАДА: наступне покоління» у змішаному режимі.

В його роботі прийняли участь перший заступник Голови Верховної Ради України О.Корнієнко («он-лайн»), голови парламентських комітетів, народні депутати України, представники проектів та програм міжнародної технічної допомоги, а також співробітники вітчизняних аналітичних центрів та громадських організацій.

Акцентуючи увагу на важливості постійного зв’язку між громадянським суспільством та парламентом у справі забезпечення «демократичної стійкості» останнього в умовах війни, науковий консультант з правових питань Центру Разумкова П.Стецюк, привернув увагу учасників публічної дискусії до питань відкритості діяльності ВРУ, забезпечення нею внутрішньо парламентської демократії (зокрема в частині гарантування прав та законних інтересів парламентської меншості), а також щодо потреби постійного удосконалення парламентських процедур, в т.ч. і в частині організації законодавчого процесу. Останнє, на думку експерта, стосується також і ч.10 ст.83 Конституції Украни.


Детальніше про захід:

http://www.golos.com.ua/article/375200