Участь у міжнародному Круглому столі "Рух України до декарбонізації енергетики. Виклики та перспективи"

13 січня 2023

Представники Енергетичних програм Центру Разумкова В.Омельченко та С.Чекунова взяли участь у міжнародному Круглому столі щодо перспектив декарбонізації енергетики України за участю провідних українських та іноземних науковців та політиків, організованому Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу. Співорганізатором заходу виступила Івано-Франківська торгово-промислова палата.

Директор енергетичних та інфраструктурних програм В.Омельченко у якості модератора даного заходу, особливу увагу звернув на ключові орієнтири формування нового профілю української енергетики у післявоєнний період — декарбонізацію, діджиталізацію, децентралізацію та демонополізацію.

Він також відзначив, що існує актуальна необхідність для залучення масштабних інвестицій у відновлення енергетичної інфраструктури суттєвим чином вдосконалити існуючу модель ринку електроенергетики України за принципами, що передбачені в Угоді про асоціацію між ЄС та Україною, а також у Договорі про приєднання до Енергетичного співтовариства.

У свою чергу провідний експерт С.Чекунова у своїй доповіді зробила глибокий аналіз причин, що стримують розвиток сектору відновлюваної енергетики та надала конкретні пропозиції із пожвавлення інвестиційного процесу у цьому важливому секторі енергетики України.


Програма круглого столу (онлайн)