Участь у міжнародному Форумі з питань співпраці аналітичних центрів країн (Think Tanks), які зацікавлені в реалізації Ініціативи Китаю "Один пояс — один шлях"

22 січня 2018

16-18 січня 2018р. у м.Шеньджень (Китай) відбувався Міжнародний Форум з питань співпраці аналітичних центрів країн (Think Tanks), які зацікавлені в реалізації Ініціативи Китаю «Один пояс — один шлях» 2018 Forum for International City and Industry Cooperation (Shenzhen) under the Belt & Road Initiative. Василь Юрчишин, директор економічних програм Центру Разумкова брав безпосередню участь у заходах та дискусіях Форуму.

Учасниками Форуму у черговий раз підкреслені позитивні накреслення стосовно розвитку діалогу та співробітництва аналітичних центрів з усіх країн, можливості реалізації спільних проектів розвитку на засадах взаємоповаги, що покликані сприяти результативності та ефективності політики країн-учасників.

Учасники Конференції засвідчили свій інтерес до України, її суспільного, економічного, соціального розвитку. Такий інтерес також висвітив і низку упущень в діяльності України, її інвестиційній спроможності. Так, Україна не є складовою першочергової уваги китайського бізнесу чи обговорюваних проектів розвитку. В переважній більшості випадків ініціативи та проекти по суті не торкаються України, оскільки, насамперед, Україна сама слабко підготовлена до значних проектів, а також вже має репутаційні втрати.

Звичайно, перетворення упущень і викликів на вигоди і здобутки повністю залежить від цілеспрямованих зусиль влади на формування і зміцнення середовища соціально-економічного зростання і розвитку.