Участь у Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції "Інноваційні рішення в економіці, бізнесі, суспільних комунікаціях та міжнародних відносинах"

17 квітня 2021

Провідний експерт економічних та соціальних програм Центру Разумкова Катерина Маркевич 16 квітня 2021р. взяла участь у Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Інноваційні рішення в економіці, бізнесі, суспільних комунікаціях та міжнародних відносинах», організованій Університетом митної справи та фінансів МОН України.

У конференції взяли участь Єрємєєва Наталія, віце-президент Спілки Українських підприємців, Сардак Сергій, д.е.н., проф., професор кафедри маркетингу Університету митної справи та фінансів МОН України, Бритченко Игорь, д.э.н., проф., профессор кафедры финансов Высшего училища страхования и финансов, ответственный редактор научного журнала “VUZF Review” (Болгария), Острініна Олена, керівник відділу обслуговування VIP клієнтів Рада банку та ряд інших спікерів.

У своєму виступі «Сучасні тенденції цифровізації виробничих процесів» К. Маркевич ознайомила учасників конференції зі світовими тенденціями цифровізації виробничих процесів, революційними технологічними розробками, які використовуються і великими промисловими виробництвами, і малим та середнім бізнесом. Окрему увагу було приділено питанню запровадженню технології адитивного виробництва (3D-друк), завдяки якій можливо проектувати, виготовляти та розповсюджувати продукцію.

Особливу увагу було приділено викликам цифрових технологій у виробничих процесах, а також перешкодам, які стоять на шляху цифровізації виробництва та невизначеностям в Україні, а саме необхідність перегляду нормативно-правових засад виробництва, поширення й використання товарів та послуг, виготовлених завдяки 3D-друку; опанування відповідних навичок у проектуванні, виробництві, застосуванні матеріалів та тестуванні; збільшення обсягів фінансування у технології та підвищення обізнаності застосування таких технологій та зменшення ризиків від впровадження цифрових технологій тощо.

Увагу учасників було акцентовано на головних кроках, — напрямках реформ, цілях політики в економічній та освітній сферах — що сприятимуть швидшому долученню України до світового тренду цифровізації виробничих процесів в Україні.


Більш докладно див.: http://umsf.dp.ua/наукова-діяльність/конференції-та-семінари.html