Участь у круглому столі "Президентські вибори — 2019 в умовах суспільно-політичних суперечностей і зовнішніх впливів"

12 березня в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України відбувся круглий стіл «Президентські вибори – 2019 в умовах суспільно-політичних суперечностей і зовнішніх впливів».

В роботі Круглого столу взяв участь Заступник генерального директора — директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко, який виступив з доповіддю на тему «Ставлення прихильників кандидатів у Президенти до альтернатив політики у різних сферах». У доповіді проаналізовано ставлення електорату провідних кандидатів у Президенти до 15 найбільш принципових питань політики у різних сферах, що передбачають альтернативні підходи, а також оцінки електоратом низки реформ, що реалізуються в Україні.

За висновками доповіді, наявність серед електорату потенційних переможців груп виборців з протилежними поглядами (особливо щодо економічної політики), а також переважно негативне ставлення респондентів до основних реформ, може мати наслідком падіння довіри до новообраного Глави держави та його політичної сили вже в період до парламентських виборів.