Участь у комітетських слуханнях Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України

26 жовтня 2022

26 жовтня 2022р. провідний експерт економічних та соціальних програм Центру Разумкова Маркевич К.Л. взяла участь у комітетських слуханнях Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України на тему: «Відновлення та післявоєнний сталий розвиток України». Метою проведення комітетських слухань є необхідність вироблення практичних рекомендацій та консолідація зусиль народних депутатів, представників органів виконавчої влади, наукової, експертної та бізнес спільноти, представників громадянського суспільства щодо алгоритму дій розвитку українського суспільства в умовах сталого повоєнного відновлення України.

Зокрема взяли участь: Д. Наталуха, Голова Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, С. Тарута, перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, А. Ніколаєнко, член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, Н. Горшкова, Директор Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Міністерства економіки України, Т. Висоцький, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Е. Лібанова, директор ДУ «Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи Національної академії наук України», О. Сущенко, координатор групи проєктів UNDP з енергетики та охорони довкілля, І. Бураковський, голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, А. Соколенко, голова Асоціації експертів зі сталого розвитку, директорка консалтингової компанії у сфері сталості AVgroup, О. Солонтай, експерт Інституту Політичної Освіти, засновник ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» та інші.

Серед головних питань обговорення були: пошук джерел фінансування відбудови та реновації української економіки та соціальної сфери; зміцнення економічної безпеки України в умовах війни; формування стійкого інвестиційного клімату в Україні; формування ринку праці у період післявоєнного відновлення (якісні та кількісні характеристики); шляхи екологічного повоєнного відновлення України; розвиток креативної економіки та Індустрії 5.0 в Україні.