Участь у глобальному форумі аналітичних центрів Alternative Facts Forum у Вашингтоні

08 листопада 2017

2–3 листопада 2017р. заступник генерального директора-директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко взяв участь у глобальному форумі аналітичних центрів "Дослідження політики vs. альтернативних фактів: чи стануть Think Tanks жертвами "партизанської війни" ідей?", який відбувся у Вашингтоні.

Форум був організований Програмою аналітичних центрів і громадянського суспільства Університету Пенсильванії і Фундацією Хетуліо Варгаса (Бразилія), за підтримки Інституту Брукінгса та Міжнародного дослідницького центру Вудро Вільсона (США). У заході взяли участь близько 50 провідних аналітичних центрів світу з 25 країн світу.

Головною проблемою, яка обговорювалася на форумі, було посилення впливу на публічну політику та суспільний дискурс у галузях внутрішньої та зовнішньої політики таких явищ, як "альтернативні факти, фейкові новини, дезінформаційні кампанії, політика "пост-правди". Учасники форуму обговорили ці виклики та можливі відповіді аналітичних центрів на них, зокрема, необхідність забезпечення високої якості досліджень, їх неупередженості, аргументованості та фактуальної обгрунтованості, використання нових методів презентації результатів досліджень, врахування технологічних та соціально-психологічних особливостей поширення інформації у соціальних мережах.

Юрій Якименко, виступив панелістом у панельній дискусії "Вплив "підривних технологій" на політику та політичний процес", в якій брали участь експерти з попереднім досвідом роботи у владних інститутах своїх країн — Дженніфер Псакі (Carnegie Endowment for International Peace, США) , Уінфілд Бьоркель (RAND, США), Хосе Луіс Чікома (Мексика), Наталія Салазар (Колумбія). В ході дискусії головна увага була приділена оцінці практичного впливу фейкових новин та дезінформаційних кампаній на внутрішню та зовнішню політику конкретних країн та стабільність їх владних інститутів.

Під час перебування у Вашингтоні Юрій Якименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України у США Валерієм Чалим.