Участь у фаховій дискусії Дослідження впливу газовидобування на економіку країни

30 квітня 2021

Участь у фаховій дискусії Дослідження впливу газовидобування на економіку країни, що була організована 27 квітня 2021р. НАК «Нафтогаз України»


Міжнародна консалтингова компанія KPMG підготувало на замовлення Групи Нафтогаз дослідження, що вказує на те, що наявний портфель проектів українських газовидобувних компаній здатен привести до зростання видобутку газу до 30 млрд м3 газу на рік впродовж 10-ти років.

Згідно з результатами дослідження слід звернути увагу на те, що кожна гривня, інвестована у видобування газу, перетворюється на:

— 2,86 грн до ВВП

— 1,19 грн податків у бюджет

— 5,72 грн внутрішнього виробництва товарів/послуг

Участь у заході взяли від Разумков Центру директор енергетичних та інфраструктурних програм В.Омельченко та провідний експерт М.Білявський.

Під час інтерактивного спілкування співробітниками Разумков Центру була висловлена пропозиція щодо допуску АТ «Укргазвидобування» до торгівлі власними ресурсами безпосередньо на біржі без посередництва НАК «Нафтогаз України».

Це б дозволило газовидобувному підприємству отримувати щорічно мільярди додаткових гривень на інвестиції у геологорозвідку та виробництво природного газу, що сприяло б зростанню видобутку, наповненню Державного бюджету та збільшенню прибутків  АТ «Укргазвидобування».