Участь центру у міжнародних форумах

19 листопада 2020

30 жовтня і 13 листопада 2020р. відбулися Європейський та Всесвітній саміти аналітичних центрів, організовані Програмою аналітичних центрів та громадянського суспільства Університету Пенсильванії (TTCSP) у партнерстві з провідними THINK TANKS Європи і Світу.

Лейтмотивом обох форумів міжнародної аналітичної спільноти стала проблема впливу пандемії COVID-19 на різні аспекти життєдіяльності суспільств в усьому світі та пошук шляхів адекватної відповіді на цей виклик, з метою врятувати життя та добробут людей.

Особливу увагу було приділено визначенню місця і ролі аналітичних центрів у виробленні практичних рекомендацій і планів дій для владних структур, з метою пом’якшення наслідків пандемії та запобігання її поширенню, а також виробленню стратегій адаптації самих аналітичних центрів до діяльності в нових умовах та у постпандемічний період.

6 жовтня 2020р. відбувся Саміт аналітичних центрів, присвячений 75-й річниці ООН «Майбутнє ООН, політичного дорадництва та аналітичних центрів: створюємо наше майбутнє разом».

В роботі зазначених міжнародних форумів, які проходили у віртуальному форматі, взяли участь президент Центру Разумкова Юрій Якименко та експерти Центру. У 2020р. Центр Разумкова входить до складу Комітету з планування міжнародних самітів аналітичних центрів під егідою TTCSP.