U4U про європейські перспективи України

21 червня 2022

Центр Разумкова є постійним учасником заходів й акцій в рамках міжнародної платформи U4U «Єдині для України»). 21 червня 2022р. співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова М.Пашков взяв участь у міжнародному круглому столі U4U на тему «Форум східного сусідства: перспективи асоціації Україна-ЄС».

У ході дискусії заступниця Голови Генерального департаменту Єврокомісії К.Матернова наголосила на історичній важливості успішної реалізації політики розширення ЄС на Схід і необхідності для України і Молдови робити кроки назустріч, здійснюючи відповідні внутрішні реформи.

Про готовність Києва впроваджувати проєвропейські реформи розповіла Віце-премьер-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України О.Стефанішина. Вона підкреслила значення і важливість консолідованої допомоги ЄС у післявоєнному відродженні України.

Голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС І.Климпуш-Цинцадзе звернула увагу на необхідність ефективного захисту базових спільних цінностей і протистоянні російському впливу. На її думку, важливим фактором євроінтеграції є чітка відповідальність влади перед власними громадянами і міжнародними партнерами. У свою чергу, бельгійський експерт М.Емерсон у виступі наголосив на актуальності поступового, поетапного наближення країн-кандидатів до ЄС. У цій дискусії, організованій U4U, взяли участь й інші політики і експерти з різних країн Європи.