Центр Разумкова взяв участь у Саміті аналітичних центрів групи T7

14 травня 2024

13–14 травня 2024 р. у Римі проходив саміт групи аналітичних центрів Т7 «Велика Сімка і Світ: Відбудовуючи мости» (T7 Italy Summit: The G7 and the World: Rebuilding Bridges).

Think7» (T7) є офіційною групою взаємодії аналітичних центрів, які розробляють науково обгрунтовані політичні рекомендації для розгляду країнами G7 та їх партнерами. Римський саміт T7 був приурочений до саміту «Великої Сімки», який має відбутися  влітку 2024 р. в Італії. У саміті взяли участь провідні експерти з аналітичних центрів країн G7 та інших країн, з метою обговорення критичних проблем сьогодення, а також вироблення орієнтирів щодо їх розв’язання.



Основними темами для обговорення на саміті були світові конфлікти, передусім російська агресія проти України, геополітичне суперництво, зміна клімату, ризики торговельних воєн та цифровий перехід - виклики, які вимагають від світових лідерів термінових дій. Слід наголосити, що країни G7 з початку широкомасштабної агресії демонструють єдність і згуртованість у підтримці України, і цій темі буде приділена особлива увага на найближчому форумі «Великої Сімки».

Від Центру Разумкова на Римському саміті Т7 взяв участь Директор економічних програм Василь Юрчишин. На засіданні робочої групи «Мир, безпека і глобальне управління». експерт Центру представив аналітичну записку «Міжнародна підтримка України як передумова глобальної продовольчої безпеки».