Центр Разумкова увійшов до числа кращих аналітичних інституцій світу

04 лютого 2020

Центр Разумкова посів 1 місце серед найкращих аналітичних центрів у Центральній і Східній  Європі. Це перше та єдине таке досягнення серед усіх аналітичних інституції України за часів її новітньої історії.

Ці дані були оприлюднені Програмою аналітичних центрів та громадянського суспільства (TTCSP) Інституту Лаудера Університету Пенсільванії у щорічному рейтингу 2019 Global Go to Think Tank Index Report.

У Європі Центр Разумкова обійшов  EUROPEUM Institute for European Policу (Чеська Республіка) та Московський Центр Карнегі (Росія).

У рейтингу світових аналітичних інституцій(не включаючи США) Центр Разумкова зайняв 32 сходинку. А серед найкращих аналітичних центрів (включаючи США) Центр Разумкова став 44.

Центр Разумкова увійшов до переліку кращих і в окремих галузях досліджень, зокрема: «Оборона та національна безпека»; «Зовнішня політика та міжнародні відносини», «Національна економіка»; «Міжнародна економіка» та «Міжнародний розвиток».

Центр Разумкова вже не перший рік поспіль є єдиною аналітичною інституцією України, яка входить до номінації рейтингу «Кращі аналітичні центри світу».

"Global Go To Think Tank Index Report" — це щорічний рейтинг найкращих аналітичних установ світу, який укладається в рамках Програми аналітичних центрів та громадянського суспільства Інституту Лаудера Університету Пенсільванії.

Об’єктивність та неупередженість оцінок рейтингу Global Go to Think Tank Index Report забезпечено опитуванням понад 68 тисяч журналістів, політиків та експертів в усьому світі. База даних TTCSP містить відомості про 8 162 аналітичних центрів світу.

Автор проекту Джеймс Г.МакГанн з 2006-го року видає щорічне деталізоване та ґрунтовне дослідження, цього року вже шостий раз поспіль відбувається паралельна презентація результатів проекту у десятках країн світу.


2019 Global Go to Think Tank Index Report (PDF)