Центр Разумкова спрогнозував енергетичний баланс України на наступні 15 років

19 жовтня 2018

Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова спрогнозував енергетичний баланс України на наступні 15 років, згідно з яким частка зеленої енергетики у балансі збільшиться у п’ять разів — до 25%, а частка вугілля скоротиться у 2,5 рази — до 13%.

Частки газу та ядерної енергетики у споживанні первинної енергії залишатимуться приблизно на поточному рівні, відповідно 30 та 25%. Також експерти очікують, що суттєво скоротиться частка нафтопродуктів — до 7%.

"Хоча значення вугілля буде поступово знижуватися. Воно заміщуватиметься головним чином ВДЕ, але вугільна галузь гратиме помітну роль в українській енергетиці до 2035р., у першу чергу для теплової генерації, яка виконує, у тому числі, важливу функцію маневрування потужностей", — таку думку висловив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко під час презентації дослідження «Роль і місце української енергетики у світових енергетичних процесах» в Інституті європейської політики.

Нагадаємо, захід проходив 17 жовтня 2018 року в Інституті європейського політики відкритого суспільства (OSEPI), що у м. Брюсель (Бельгія).

Спікерами були Торстен Воллерт, керівник групи з питань енергетики та навколишнього середовища Групи підтримки України в Європейській комісії та Крістіан Егенгофер, керівник програми "Енергія та клімат" Центру дослідження енергетики.

Завантажити презентацію "The Role and Place of Ukrainian Energy"