Слухання з питань європейської і євроатлантичної інтеграції у Верховній Раді України

10 травня 2023

      10 травня 2023р. співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова М.Пашков взяв участь у слуханнях «Спільний порядок денний трансформації України у виконанні політичних критеріїв членства в ЄС і НАТО», які проводив комітет Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу. Голова комітету І.Климпуш-Цинцадзе окреслила цілі і завдання заходу, наголосила на пріоритетності і актуальності просування інтересів країни на європейському і євроатлантичному напрямах.

       У слуханнях взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради О.Корнієнко, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції О.Стефанішина, Заступник керівника Офісу Президента І.Жовква, народні депутати, представники керівництва ряду міністерств і відомств, зокрема, МЗС, МВС, міністерства оборони, міністерства фінансів, міністерства культури та інформаційної політики тощо. Також у слуханнях взяли участь представники громадських організацій.

       В ході слухань відбулось зацікавлене і професійне обговорення актуальних проблем порядку денного відносин України з ЄС і НАТО. Представник Центру Разумкова звернув увагу на проблемі інституційно-кадрового забезпечення євроінтеграційних процесів в контексті перспективи започаткування переговорів про вступ до Євросоюзу. Учасники слухань обговорювали стан реалізації завдань в рамках інтеграції до ЄС і НАТО, аналізували поточні проблеми і перспективи політики України на цих напрямах.