Річний звіт 2016

23 березня 2017

ВСТУПНЕ СЛОВО

2016 рік став роком найбільшої активності Центру Разумкова за його більш ніж 20-річну історію. Дослідження з найактуальніших проблем у економічній, енергетичній, зовнішньополітичній, безпековій, політикоправовій, соціальній сферах здійснювалися за 21 проектом, при цьому, Центр Разумкова чи не першим в Україні звернувся до дослідження впливу кліматичних змін на процеси економічного розвитку. Експерти Центру взяли участь у розробці оновленої енергетичної стратегії України до 2035 року.

Авторитетний світовий рейтинг аналітичних центрів “2016 GLOBAL GO TO THINK TANK”, який щороку готує Програма аналітичних центрів та громадянського суспільства Інституту Лаудера Університету Пенсильванії (США), відніс Центр Разумкова до п’ятірки найкращих аналітичних центрів Центральної та Східної Європи (та на 55 місце зі 175 найкращих аналітичних центрів світу). Це – найвищий показ- ник в Україні.

Значна частина пропозицій і рекомендацій, наданих органам влади за результатами проектів, були враховані в законопроектах, указах Президента, постановах Уряду. Експерти Центру активно надавали консультації Уряду та окремим міністерствам, комітетам Верховної Ради України, підрозділам Адміністрації Президента України та секретаріату РНБО України, входили до складу громадських консультативно-дорадчих органів.

Посли іноземних держав в Україні (зокрема, Кореї, Австрії, Швеції, Великої Британії, Норвегії, Німеччини), представники зарубіжних організацій, аналітичних центрів, провідних світових мас-медіа були нашими частими гостями.
Розпочалася процедура набуття повноправного членства Центру Разумкова у Транс’європейській асоціації політичних досліджень (TEPSA), загальноєвропейській мережі дослідницьких центрів країн Європи, яку ми сподіваємося завершити вже найближчим часом.

Отже, йдемо далі – шляхом сприяння зміцненню громадянського суспільства, подальшого вкорінення демократичних цінностей до створення сучасної правової європейської держави.

Анатолій Рачок, генеральний директор Центру Разумкова

Завантажити повний текс звіту