Разумков Центр взяв участь у європейському саміті аналітичних центрів — 2019

10–12 квітня 2019р. у Мадриді відбувся Європейський саміт аналітичних центрів, в якому взяли участь представники понад 60 провідних Think Tanks з Європи та інших частин світу. Співорганізаторами центру виступили Програма аналітичних центрів і громадянського суспільства Університету Пенсильванія (TTCSP), провідні іспанські аналітичні центри — Королівський інститут «Елькано», Фундація «Альтернативи», Барселонський Центр з міжнародних відносин (CIDOB).

Центр Разумкова на Саміті представляв заступник генерального директора — директор політико-правових програм Юрій Якименко. Для Центру Разумкова цей захід став десятим з числа великих міжнародних аналітичних форумів, що проводяться під егідою TTCSP з 2012р.

Представники міжнародної аналітичної спільноти обговорили питання ролі аналітичних центрів у майбутньому Європи, в умовах існування таких викликів, як переформатування світового порядку, що склався після Другої світової війни, небезпечна напруженість у відносинах між світовими центрами впливу, торгівельні війни, BREXIT, дискусії навколо майбутнього європейської безпеки та очікування виборів до Європарламенту.

Окремі дискусії були присвячені тематиці осмислення впливу технологічної революції та штучного інтелекту, політики щодо кліматичних змін, міграції та світовій кризі міграції та біженців.

Традиційно, представники аналітичних центрів поділилися кращим досвідом і практиками забезпечення якості аналітичної продукції, поширення результатів досліджень через традиційні і нові медіа, залучення молодих дослідників і забезпечення гендерного балансу, просування та сприяння імплементації напрацьованих політичних рекомендацій. У безпосередньому спілкуванні учасників обговорювалися питання співпраці у здійсненні досліджень. Визначено плани щодо проведення у 2019р. низки регіональних самітів, у т.ч. Саміту аналітичних центрів Центральної та Східної Європи.