Публічна дискусія щодо ролі аналітичних центрів у сучасній Україні

Медіа

31 січня 2019р. Центр Разумкова провів публічну дискусїю на тему: "Чому дослідження, що грунтуються на фактах є важливими? Роль аналітичних центрів у сучасній Україні". У дискусії взяли участь представники провідних дослідницьких інституцій, західних фондів та інші представники експертного співтовариства. Фахівці обговорили питання ролі аналітичних центрів в Україні, їх ключових аудиторій та особливостей українських Think Tanks.

Під час дискусії заступник генерального директора Центру Разумкова Юрій Якименко представив Рейтинги кращих аналітичних центрів світу 2018 (2018 Global Go to Think Tank Index Report) за версією Програми аналітичних центрів та громадянського суспільства Інституту Лаудера Університету Пенсільванії.

Центр Разумкова увійшов до числа кращих аналітичних інституцій світу і посів 45 місце та став другою аналітичною інституцією у Центральній і Східній Європі.

Ці дані були оприлюднені Програмою аналітичних центрів та громадянського суспільства (TTCSP) Інституту Лаудера Університету Пенсільванії у щорічному рейтингу 2018 Global Go to Think Tank Index Report.

Центр Разумкова увійшов до переліку кращих і в окремих галузях досліджень, зокрема: "Національна економіка"; "Міжнародна економіка"; "Оборона та національна безпека"; "Зовнішня політика та міжнародні відносини", "Міжнародний розвиток".

Центр Разумкова також відзначено у номінації "Аналітичний центр з кращим менеджментом".

Варто зауважити, що Центр Разумкова вже не перший рік поспіль є єдиною аналітичною інституцією України, яка входить до номінації рейтингу "Кращі аналітичні центри світу".

"Global Go To Think Tank Index Report" — це щорічний рейтинг найкращих аналітичних установ світу, який укладається в рамках Програми аналітичних центрів та громадянського суспільства Інституту Лаудера Університету Пенсільванії.

Об’єктивність та неупередженість оцінок рейтингу Global Go to Think Tank Index Report забезпечено опитуванням понад 68 тисяч журналістів, політиків та експертів в усьому світі. База даних TTCSP містить відомості про 8 162 аналітичних центрів світу.

Автор проекту Джеймс Г. МакГанн з 2006-го року видає щорічне деталізоване та грунтовне дослідження, цього року вже шостий раз поспіль відбувається паралельна презентація результатів проекту в десятках країн світу.