Презентація видання "Євроскептицизм і майбутнє Європи"

21 грудня 2020

Медіа

22 грудня 2020р. у Центрі Разумкова відбулася онлайн-презентація видання «Євроскептицизм і майбутнє Європи», підготовленого Трансєвропейською асоціацією політичних досліджень (TEPSA).

У виданні «Євроскептицизм і майбутнє Європи» вміщено 40 статей, що відбивають погляди стосовно поширення явища «євроскептицизму» в останні роки у країнах-членах Європейського Союзу, країнах-кандидатах на вступ (Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Сербія, Туреччина), країна-членах Європейського економічного простору (Ісландія, Норвегія, Швейцарія, Ліхтенштейн), а також таких країнах, як Велика Британія, Україна, Косово. У книзі аналізуються причини євроскептицизму, його форми, а також рекомендуються заходи для зменшення негативних наслідків

Стаття щодо ситуації в Україні підготовлена експертами Центру Разумкова, який є дійсним членом TEPSA.

Після презентації видання відбулося обговорення обговорення таких питань:

  1. Чи є підстави говорити про поширення євроскептицизму в українському суспільстві і українській політиці? Наскільки українська внутрішньополітична ситуація відбиває загальноєвропейські тенденції?
  2. Наскільки важливе місце займає тема європейської інтеграції країни в діяльності українських політичних партій, зокрема, під час виборів?

У дискусії взяли участь:

Ю.Якименко, президент Центру Разумкова,

В.Замятін, директор політико-правових програм Центру Разумкова,

О.Розумний, провідний експерт політико-правових програм Центру Разумкова,

О.Гарань, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. І.Кучеріва

Д.Соколова, офіс Ради Європи в Україні


Захід відбувся англійською мовою.