Презентація видання "Україна: 30 років на європейському шляху" в Берліні

01 листопада 2021

22 жовтня 2021р. президент Центру Разумкова Юрій Якименко та співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Олексій Мельник взяли участь у 22-му «Українському сніданку» в Берліні, який проходив під назвою «Україна через 30 років після здобуття незалежності: довготермінові тенденції і шлях уперед».

Захід було організовано Інститутом Європейської політики (IeP, Берлін) в рамках проекту «Німецько-українська дослідницька мережа (GURN-2), у співпраці з Фондом Конрада Аденауера та Центром Разумкова. Серед запрошених були представники політичних та урядових інституцій Німеччини, Посольства України та дипломатичних представництв інших держав, дослідники, журналісти, представники громадянського суспільства, студенти. Модерувала дискусію науковий співробітник ІeP Людмила Мельник.

Юрій Якименко та Олексій Мельник представили аудиторії англомовне видання Центру Разумкова, присвячене 30-й річниці Незалежності України: «Ukraine: 30 years on the European Path». Головна увага у презентаціях була зосереджена на змінах, що відбулися у сферах внутрішньої, зовнішньої та безпекової політики, суспільній свідомості громадян України за 30 років Незалежності, зокрема, утвердженні суспільного запиту на європейську та євроатлантичну інтеграцію як цивілізаційного вибору українців.

Після презентацій експерти Центру Разумкова відповіли на питання аудиторії, що стосувалися основних викликів, проблем та перспектив продовження реформ в Україні, шляхів вирішення конфлікту з Росією та ролі міжнародних партнерів у цьому процесі, перебігу процесів політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС, оцінок перспектив членства України в Євросоюзі. 

Під час візиту до Берліну представники Центру Разумкова також відвідали Фонд науки і політики (SWP), Посольство України, Міністерство закордонних справ ФРН, де мали продуктивні робочі зустрічі. 


Використані фото: Facebook Konrad Adenauer Foundation, GURN, Maksym Yemelianov