Презентація видання Центру Разумкова "Трансформація партійної системи: український досвід у європейському контексті"

Медіа

12 вересня 2017р. відбулась презентація видання Центру Разумкова "Трансформація партійної системи: український досвід у європейському контексті", здійснена за сприяння Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

У виданні представлено доповідь Центру Разумкова, що містить аналіз процесу формування партійної системи України у 1990–2017рр., його основні етапи, чинники і тенденції, а також статті вітчизняних і зарубіжних авторів, присвячені аналізу особливостей розвитку політичних партій та партійних системи України та європейських країн, досвіду роботи Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні із сприяння розвитку інститутів представницької демократії в нашій державі.

Матеріали видання містять узагальнені результати соціологічних опитувань Центру Разумкова, що характеризують ставлення громадян України до різних аспектів діяльності політичних партій, їх соціально-політичні та електоральні орієнтації, а також результати опитування провідних українських експертів щодо стану та перспектив розвитку партійної системи України.

Після презентації відбулось обговорення актуальних проблем розвитку політичних партій і партійної системи України на сучасному етапі.

З видання можна ознайомитись за посиланням