Презентація результатів досліджень Разумков Центру в Брюсселі

14 червня 2019

11 червня 2019р. у Брюсселі в приміщенні Брюссельського бюро Фонду Фрідріха Науманна за свободу відбулася дискусія на тему «Інтеграція ЄС та України на роздоріжжі — можливості та ризики процесу асоціації» організована Фондом в рамках його програми «Європейський діалог» спільно з організацією “Promote Ukraine”.

Центральною ланкою цієї події стала презентація публікації Разумков центру англійською мовою «Переформатування європейської інтеграції: можливості і ризики для асо­ціації Україна-ЄС», яку представляв керівник проекту, науковий консультант з економічних питань Володимир Сіденко.

Співдоповідачем був Тарас Бик, директор з питань урядових відносин консультаційної компанії Wooden Horse Strategies (м. Київ). Програма заходу включала також відповіді на запитання аудиторії, в яких взяла участь, окрім вищеназваних доповідачів, також Улла Хаканен — керівник групи з питань України в рамках підрозділу двосторонніх відносин Східного партнерства Європейської служби зовнішніх зносин. Модератором заходу була Марта Барандій, засновник та віце-голова неурядової організації “Promote Ukraine”.

Загалом у заході взяли участь понад 30 осіб, які представляли апарат Єврокомісії, Офісу забезпечення зв’язку українських дослідницьких центрів у Брюсселі, представники дипломатичних представництв, дослідницьких центрів, університетів, окремих комерційних структур та ЗМІ.

Проведення вказаного заходу сприятиме кращому розумінню можливих альтернативних рішень щодо розвитку євроінтеграції України в умовах проведення виборів та оновлення владних структур як в Україні, так в Європейському Союзі, а також ухвалення вищими органами ЄС нових стратегічних рішень стосовно подальшого розвитку процесу європейської інтеграції.

Видання здійснено за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна за Свободу в Україні.

Матеріали дослідження можна переглянути на сайті Разумков Центру.