Презентація аналітичної доповіді щодо розвитку людського капіталу та прогнозу розвитку економіки України

05 листопада 2018

7 листопада 2018р. відбулась презентація публікацій Центру Разумкова "Розвиток людського капіталу: на шляху до якісних реформ" та "Сценарій-прогноз розвитку економіки України: обмежений песимізм".

Аналітична доповідь Центру Разумкова "Розвиток людського капіталу: на шляху до якісних реформ" присвячена аналізу широкого спектру факторів, що впливають на якість інституційних реформ та соціально-економічних стратегій, спрямованих на розвиток людського капіталу, зокрема аналізується стан та хід процесів реформування сфери охорони здоров’я та освіти, стан розвитку українського науки яка повинна бути запорукою побудови конкурентоспроможної та зростаючої економіки.

Матеріали видання містять результати соціологічного дослідження ставлення громадян України до основних напрямків реформ — освіти, охорони здоров’я та соціальної політики. що демонструють зміни у свідомості українського суспільства протягом періоду трансформації.

У публікації "Сценарій-прогноз розвитку економіки України: обмежений песимізм" подано один із прогнозних сценаріїв розвитку економіки України, в якому увага зосереджена на аналізі внутрішніх і зовнішніх викликів, які матимуть обмежуючий вплив на зростання і розвиток країни.