Презентації доповіді британського аналітичного центру Chatham House "Боротьба за Україну"

11 грудня 2017 року Chatham House, Центр Разумкова та Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ у конференц залі останньої провели спільний захід та представили презентацію доповіді британського аналітичного центру Chatham House "Боротьба за Україну" (The Struggle for Ukraine).

Презентація зібрала повну залу представників парламенту й уряду, дипломатичних представництв та міжнародних організацій, аналітичних центрів й незалежних експертів.

Автори дослідження Джеймс Шер, Тімоті Еш, Дженет Ган та Орися Луцевич (Orysia Lutsevych) говорили про еволюцію безпекових дилем, які наразі стоять перед Україною і Європою, оцінювали нагальні завдання реформування української економіки, роздумували про виклики і завдання громадянського суспільства на сучасному етапі, не оминувши й ключової проблеми боротьби з корупцією.

Назагал доповідь "Боротьба за Україну" присвячена підсумуванню основних викликів, успіхів та невдач у зовнішній і внутрішній політиці з часів Євромайдану: від безпекових, що пов'язані з російською агресією, до потреб глибинного реформування і модернізації української держави. Повний текст доповіді англійською мовою доступний за посиланням.

Від Центру Разумкова участь у дискусії взяли провідний експерт політико-правових програм Віктор Замятін та співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Олексій Мельник. Модерував захід директор Дипломатичної академії Сергій Корсунський.

Chatham House є топовим аналітичним центром не тільки Великої Британії, а й світу з майже столітньої історією. В 2015 році в рамках цього дослідницького центру був започаткований — Український Форум як унікальна платформа для досліджень та дебатів.


Джерело фотографій