Прес-конференція щодо прогнозу проходження осінньо-зимового періоду 2024–2025 рр. (ОЗП) із точки зору енергозабезпечення

17 червня 2024

Директор енергетичних та інфраструктурних програм Разумков Центру В.Омельченко прийняв участь 14 червня 2024 р. у прес-конференції Українського кризового медіа центру на тему оцінки ризиків проходження ОЗП. Оцінюючи нинішню ситуацію в енергетиці В.Омельченко, зокрема, відмітив, що вона гірша ту що спостерігалася у 2022 р., але наші енергетичні компанії краще навчились реагувати на ці виклики.

«70% всієї генерації зруйновано, і треба чесно казати, що зима буде важка. Але в разі, якщо будуть зроблені ті заходи, що я написав у своїй концепції (Десять ліній оборони української енергетики), ми зможемо задовольнити мінімальні потреби населення, оборонної промисловості і взагалі промисловості. Це точно не буде означати забезпечення взимку всіх електричною енергії упродовж 24 годин, але якісь такі речі, в яких можна жити — заживити, насамперед, критичну інфраструктуру, що є питанням номер один, і поставляти електричну енергію упродовж доби в середньому не менше 6–8 годин населенню, думаю, є реалістичним сценарієм», — зазначив директор енергетичних програм Центру Разумкова.