Пресконференція "Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян"

15 травня 2024

Медіа

15 травня 2024 р. о 13.00 у пресцентрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» відбулась пресконференція на тему «Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян» за результатами соцопитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 27 березня 2024 року.

На прес-конференції розглядались питання мілітаризації суспільства як чинника підвищення його стійкості, що передбачає, зокрема:

  • перегляд пріоритетів бюджетної політики;
  • реформування військової і мобілізаційної систем;
  • перехід до системи цивільної оборони з підвищенням ролі територіальних громад;
  • реформування оборонно-промислового сектору;
  • посилення патріотичного виховання.

Учасники:

Микола Сунгуровський — директор військових програм Центру Разумкова,

Леонід Поляков — заступник директора Національного інституту статегічних досліджень, керівник Центру безпекових досліджень,

Ігор Жданов — голова Комітету з тактичної медицини Федерації роботодавців України, керівник проєкту «Інформаційна оборона» Фонду «Відкрита політика».


Це опитування було здійснене Центром Разумкова в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст опитування є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.