Онлайн-захід на тему: "Конституція і конституційні зміни в Україні"

17 грудня 2020

Центром Разумкова проведено захід в онлайн-режимі на тему: «Конституція і конституційні зміни в Україні»

У рамках заходу презентовано збірник, присвячений пам’яті відомого українського вченого-правознавця, громадсько-політичного діяча та одного з авторів Конституції України Віктора Мусіяки. Видання містить наукові статті, присвячені проблемам сучасного конституційного розвитку України, стану Основного Закону держави та перспектив внесення змін до нього. Окрему увагу присвячено постаті Віктора Мусіяки, його науковій та суспільно-політичній діяльності.

Під час роботи Круглого столу були обговорені актуальні проблеми сучасного конституційного розвитку України та з огляду на відзначення наступного року 25-річного ювілею Конституції України пропонується звернути окрему увагу на наступну тематику:

  1. Значення Конституції України 1996р., характеристика її «сильних» та «слабких» сторін, а також стану виконання нею функції основного регулятора суспільних відносин.
  2. Причини та політико-правова природа конституційних змін в Україні 2004р., 2016р. та 2019р., їх вплив на загальний стан Основного Закону держави.
  3. Перспективи розвитку Конституції України


Запис можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/mJMB_ywrDK8


«Конституція і конституційні зміни в Україні»
 (Збірник, присвячений пам’яті Віктора МУСІЯКИ)