Онлайн зустріч зі студентами спеціальності "Міжнародні економічні відносини" Університету митної справи та фінансів

01 грудня 2020

1 грудня 2020р. відбулася онлайн зустріч провідного експерта економічних і соціальних програм Центру Разумкова Катерини Маркевич зі студентами І курсу спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Університету митної справи та фінансів.Онлайн зустріч було проведено у рамках вивчення теми «Наука як продуктивна сила суспільства» та присвячена обговоренню прикладних аспектів здійснення економічних та політичних досліджень.

К. Маркевич ознайомила студентів з історією створення та діяльністю Центру, основними проектами в рамках політико-правових, економічних, енергетичних програм, а також програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки. Під час зустрічі було детально розглянуто та у презентаційному матеріалі візуалізовано: теоретичні основи здійснення наукових досліджень; прикладні засади та специфіку аналітичних досліджень у різних сферах політики; особливості роботи провідних українських і зарубіжних центрів.

Під час онлайн зустрічі детально було обговорено питання сучасного стану російсько-українських відносин і конфлікту на Донбасі, відносини між Україною та Росією у торговельно-економічній та енергетичній сферах, розширення співпраці з Європейським Союзом та Канадою, президентські вибори в Україні та поточний стан реформ, окрему увагу було приділено питанню освіти, її ефективності в Україні та проблемі відтоку інтелектуально-трудових ресурсів за кордон.

Презентація