Онлайн презентація дослідження Центру Разумкова "Соціально-економічні наслідки пандемії COVID-19"

02 грудня 2021

Медіа

Центр Разумкова провів онлайн презентацію дослідження «Соціально-економічні наслідки пандемії COVID-19» у вівторок 2 грудня 2021 року (11.00–13.00 за Києвом).

Дане дослідження спрямоване на аналіз економічних та соціальних компонентів коронавірусної ситуації з метою висвітлення особливостей кризового періоду, і, відповідно, визначення можливих заходів соціально-економічної політики задля зміцнення української економіки та соціальної сфери у середньостроковий термін.

Україна має відкриту економіку з великою залежністю від умов експорту. Це значно збільшує її вразливість до глобальних криз і послаблює зовнішній попит на український експорт, негативно впливає на економічну динаміку країни та загалом на соціальну підтримку.

Складність боротьби з кризовими процесами в Україні, у тому числі, які викликані пандемією Covid-19, зростає не тільки через залежність від економічної ситуації партнерів, але також через потребу негайного пом'якшення накопичених соціальних дисбалансів. Сьогодні системи соціального забезпечення, охорони здоров'я та освіти в Україні реформуються і значною мірою зосереджені на реалізації неоліберального курсу.