Міжнародний круглий стіл "Україна: від війни — до миру та відновлення"

15 вересня 2023

Медіа

14 вересня 2023р. Центр Разумкова провів міжнародний круглий стіл «Україна: від війни — до миру та відновлення».

До участі були запрошені українські та зарубіжні експерти, представники громадських організацій, влади, міжнародних представництв і посольств.

Круглий стіл відбувся в рамках проєкту «Російсько-український конфлікт: від повномасштабної війни до вирішення конфлікту і повоєнного відновлення», який Центр Разумкова здійснював за підтримки програми МАТРА, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні.

Шлях до перемоги, миру і відновлення країни виглядає непростим. Але тим важливішим є досвід вже пройдених етапів, аналіз здобутків і помилок, виявлення тенденцій і звільнення від стереотипів та ілюзій, окреслення шляхів і перспектив повоєнного відновлення і розвитку країни. На вирішення цих завдань і був спрямований вищевказаний проєкт.

Відбулася презентація нового випуску журналу «Національна безпека і оборона», в якому подано широку картину, більше як 570 днів війни що триває в Україні. Представлена у цьому журналі аналітична доповідь Центру Разумкова «Україна: рік у війні» містить комплексний аналіз ситуації в країні у різних сферах, тенденцій її розвитку, а також рекомендації органами влади та міжнародним партнерам України, підготовлені за результатами низки досліджень.


Під час міжнародного круглого столу презентувалися також результи серії соціологічних досліджень «Українське суспільство в роки війни: тенденції змін».

Центр Разумкова висловлює вдячність всім учасникам та Посольству Королівства Нідерландів в Украні за плідну співпрацю.