Міжнародна наукова конференція "Правові засади європейської та євроатлантичної інтеграції України: досягнення та перспективи"

28 листопада 2022

Набуття Україною повноправного членства у ЄС стане логічним та суспільно обґрунтованим наслідком її конституційного розвитку. Про це заявив науковий консультант з правових питань Центру Разумкова, суддя Конституційного Суду України у відставці доктор права Петро Стецюк на Міжнародній науковій конференції «Правові засади європейської та євроатлантичної інтеграції України: досягнення та перспективи» (м.Львів, 25 грудня 2022 р.). Виступаючи із доповіддю «Незворотність європейського та євроатлантичного курсу України (фактор конституційного розвитку)», експерт окремо зазначив, що конституційне закріплення у лютому 2019 р. незворотності євроатлантичного вибору України в наші дні набуло характеру своєрідної гарантії не тільки збереження суверенітету та територіальної цілісності України, а й фізичного існування самого Українського народу як такого.

Захід організований Інститутом права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська Політехніка». В роботі конференції взяли участь відомі вчені правознавці, політологи, незалежні експерти з Києва, Львова, Острога, Харкова, Чернівців, а також з Грузії (Тбілісі) та Польщі (Краків, Жешув).