Лекція для курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ

26 березня 2024

25 березня 2024 р. у Львівському державному університеті внутрішніх справ відбулася гостьова лекція наукового консультанта з правових питань Центру Разумкова, судді Конституційного Суду України у відставці, доктора права Петра Стецюка на тему «Президент України — глава держави, гарант державного суверенітету та територіальної цілісності України».

Майбутнім правоохоронцям було запропоновано огляд становлення інституту глави держави в Україні, особливостей конституційно-правового статусу Президента України як гаранта державного суверенітету, територіальної цілісності України та реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Окрему увагу в лекції було звернуто на конституційно-правовий механізм співпраці глави держави з Конституційним Судом України в справі гарантування верховенства Конституції України на всій її території.

Курсанти мали також можливість ознайомитись із соціологічними дослідженнями Центру Разумкова щодо довіри громадян України до вищих органів державної влади, її «динаміку» в умовах повномасштабної російської агресії.

Лекцію було прочитано в рамках академічного курсу «Конституційне право України» для курсантів 2-го курсу Інституту підготовки фахівців для підрозділів національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ.