Круглий стіл з питань українсько-угорських відносин

21 червня 2024

20 червня 2024 р. в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф.Кураса НАН України відбувся круглий стіл «Україна — Угорщина: сучасний стан та перспективи міждержавних відносин». Співорганізатором цього заходу виступив Центр Разумкова. У круглому столі взяли участь представники органів влади, центральних і регіональних наукових, академічних установ України, неурядові аналітичні центри, іноземні дослідники і експерти.

Зі вступними промовами перед учасниками виступили: директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф.Кураса НАН України О.Рафальський, президент Центру Разумкова Ю.Якименко, голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті В.Єленський.

Дискусія на круглому столі була присвячена етнополітичним аспектам українсько-угорських міждержавних відносин, економічному і військово-технічному співробітництву Києва і Будапешту, а також ролі українсько-угорських відносин у забезпеченні безпеки на європейському континенті.

Від Центру Разумкова у круглому столі взяли участь директор енергетичних програм В.Омельченко, співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки М.Пашков, провідний експерт соціальних і гендерних програм О.Пищуліна.