Круглий стіл "Секторальна інтеграція України до ЄС: передумови, перспективи, виклики"

27 січня 2021

Медіа

PDF


26 січня 2021 р.
відбувся Круглий стіл на тему: «Секторальна інтеграція України до ЄС: передумови, перспективи, виклики», організований Центром Разумкова спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Учасників Круглого столу привітали Голова Представництва Фонду К.Аденауера в Україні Тім Петерс і Президент Центру Разумкова Юрій Якименко. Т.Петерс наголосив на актуальності і важливості ефективного просування України на європейському шляху. Ю.Якименко окреслив пріоритетні напрями, шляхи і перспективи секторального співробітництва Києва і Брюсселя.

У рамках заходу експерти Центру Разумкова співдиректор програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки М.Пашков і науковий консультант з економічних питань В.Сіденко презентували видання Центру Разумкова, присвячене проблемам секторальної інтеграції Україна-ЄС. Видання містить аналітичну доповідь, серію інтерв’ю з урядовцями і незалежними експертами, результати експертного опитування і ряд статей фахівців-міжнародників. 

Під час Круглого столу обговорювалися наступні питання:

  • Євроінтеграція 2020: тенденції, здобутки, проблеми. Нові виклики і нові пріоритети співробітництва Києва і Брюсселя в період світової пандемії
  • Передумови, шляхи активізації і перспективи секторальної інтеграції України до ЄС. Які пріоритетні галузі євроінтеграції можуть стати «локомотивами» швидкого соціально-економічного розвитку України?
  • Оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС: потреби, очікування, шанси. Інтереси держави, національного бізнесу і громадянського суспільства.

У дискусії взяли участь Голова Комітету Верховної Ради  з питань інтеграції України з ЄС І.Климпуш-Цинцадзе, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства — Торговий представник України Т.Качка, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції А. Петренко,  Директор Департаменту ЄС і НАТО МЗС України М.Михайленко.

Також під час Круглого столу свої оцінки і думки з питань, винесених на обговорення, висловили Президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» М.Гончар, заступник директора департаменту аналітичних досліджень Федерації роботодавців України О.Кулик, Директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій В.Мовчан, Директор європейської програми Міжнародного Фонду «Відродження» Д.Шульга, Голова Ради експертів Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Л.Поляков, провідний експерт економічних і соціальних програм Центру Разумкова К.Маркевич.