Форум громадянського суспільства Східного Партнерства

22 червня 2024

Європейський Союз продовжує поглиблювати взаємодію та співпрацю з країнами Східного Партнерства (CП). Динамічна геополітична обстановка, зокрема війна Росії проти України, що триває, і прогрес у переговорах про вступ України до ЄС, наголошують на необхідності активної регіональної співпраці з особливим акцентом на участь громадянського суспільства. Політика CП обмежена за часом та підлягає перегляду напередодні саміту CП 2025 року. Цей період перегляду являє собою критично важливу можливість для зміни структури політики з метою вирішення проблем, що виникають, і використання нових можливостей для регіону і, побічно, для громадянського суспільства загалом і Форуму Громадянського Суспільства (ФГС) СП зокрема.

ФГС СП, який є ключовим учасником багатостороннього напрямку політики Східного Партнерства, може відіграти вирішальну роль у формуванні порядку денного саміту Східного Партнерства 2025 року та наступних дій політики Східного Партнерства після 2025 року.

20–21 червня Центр Разумкова взяв участь у засіданні Робочої групи 1 "Демократія, права людини, належне управління та стабільність" у рамках Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Центр представив коротку презентацію оновленої інформації щодо прогресу реформ в Україні, включаючи основні рекомендації.