Фахова дискусія "Перспектива створення регіонального східноєвропейського газового хабу. Потенційні переваги для Європи та України"

06 жовтня 2022

Директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова 5 жовтня 2022р. взяв участь у Фаховій дискусії «Перспектива створення регіонального східноєвропейського газового хабу. Потенційні переваги для Європи та України». У Фаховій дискусії також взяли участь представники урядових структур, органів центральної влади, компаній-членів Energy Club та провідні галузеві експерти.

Організатор заходу — Energy Club.

В.Омельченко у своєму виступі відмітив важливість створення східноєвропейського газового хабу для поглиблення євроінтеграції української енергетики на базі впровадження просунутих ринкових інструментів та використання потенціалу українських підземних сховищ газу.

Створення Національного газового хабу створює можливість інтеграції українського газового ринку в європейський ринок газу і може стати найпотужнішим інструментом та стимулом щодо нарощування власного газовидобутку, перевести відносини з Газпромом у формат європейської санкційної моделі, яка розрахована на обмеження покупок російського газу на кілька років.